QASHQADARYO VILOYATIDA PEDAGOGIKA FANINING RIVOJLANISHIDA XOTIN-QIZLARNING OʼRNI - Elboyeva, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston xotin-qizlarning ilm-fan rivojidagi oʻrni, ularning maqomini yuksaltirish, huquq va manfaatlariga qaratilgan davlat siyosatining taʼminlanganligiga oid maʼlumotlar keltirilgan. Shuningdek, ilm-fanda xotin-qizlarning ishtiroki misolida pedagogika yoʻnalishi olimalari, xususan, Qashqadaryolik pedagog olimalar faoliyati yoritilgan.