O‘ZBEK SANOATINING INNOVATSION TARAQQIYOTI VA IQTISODIY O‘SISHDAGI ROLI - Raximov, Baxromjon; Ibrohimova, Maqsuda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada O‘zbekiston sanoatida innovatsion texnologiyalarni joriy etish jarayoni va uning iqtisodiy o‘sishdagi roli chuqur tahlil qilingan. Innovatsiyalarni tatbiq etish ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish va mahsulot sifatini yaxshilash imkoniyatlarini kengaytiradi. Maqolada ilmiy-tadqiqot institutlari va universitetlarning innovatsion tadqiqotlarga qo‘shayotgan hissasi, davlat siyosatining mazkur jarayonlarga taʼsiri hamda innovatsion infratuzilmaning hozirgi holati yoritilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy sanoatda raqamli texnologiyalar va avtomatlashtirishning o‘rni ham muhokama qilinadi.