QURILISH KORXONALARI DEBITORLIK VA KREDITORLIK QARZLARINI HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Ablazov, Nurillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada buyurtmachi tomonidan to‘langan debitorlik qarzlari bo‘yicha majburiyatlar, korxonaning kredit resurslarini jalb qilishda o‘z mablag‘laridan ko‘ra ko‘proq jozibaliroq qilib ko‘rsatadi, shuningdek yetkazib beruvchilarning hisoblariga moliyaviy resurslarni o‘z vaqtida tushirishda, moliyaviy barqarorlikka erishishda, ish faoliyatini yaxshilashda va natijada moliyaviy natijalarni, to‘lov qobiliyatini oshirishga imkon beradi. “Escrow” hisobvarag‘ini ochishda buyurtmachi va qurilish korxonalari o‘rtasida tuzilgan “Ulushli shartnoma” asos bo‘lib xizmat qiladi. Qurilish korxonalarida buxgalteriya hisobini tashkil etishni takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.