O‘ZBEK XALQI MAʼNAVIY MADANIYATI RIVOJLANISHINING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Umarova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada IX-XII va XIV-XV asrlarda Markaziy Osiyo mintaqasida Sharq Renessansi sifatida dunyo ilmiy jamoatchiligi tomonidan tan olingan, jahonning boshqa mintaqalaridagi Renessans jarayonlariga ijobiy taʼsir ko‘rsatgan maʼnaviy madaniyat va ilm-fanning taraqqiyoti haqidagi ushbu maqolada bizning diyorimizdan yetishib chiqqan olim va mutafakkirlar haqida fikrlar bildirilgan.