IJTIMOIY MULOQOT-SHAXS INTELLEKTUAL MADANIYATINING SHAKLLANISH OMILI - Berdikulov, Chingiz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ijtimoiy muloqot shaxsning intellektual madaniyatini shakllantiruvchi asosiy omil boʻlib, u shaxsning bilimli, madaniyatli va ijodiy salohiyatga ega boʻlishida hal qiluvchi ahamiyatga ega ekanligi yaxlit tizim sifatida samarali yoritiladi. Bu jarayon insonning nafaqat intellektual, balki axloqiy, estetik va ijtimoiy jihatdan ham rivojlanishini taʼminlaydi. Shu bois, ijtimoiy muloqotning sifatini oshirish, uning imkoniyatlaridan toʻliq foydalanish jamiyat va har bir shaxs rivoji uchun muhimligi bayon etilgan.