JAMIYAT TARAQQIYOTIDA ADOLAT TUSHUNCHASINING OʻRNI - Nurmatov, Kamaridin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Insoniyatning asosiy siyosiy qadriyatlariga biz albatta shubhasiz, tenglik, adolat, tushunchalarini kiritamiz. Bu ikki tushuncha jamiyatda istiqomat qilayotgan barcha insonlar uchun muhim boʻlib kelayotganligini koʻrish bilan birga rasmiy hujjatlarda va davlat tomonidan olib borilayotgan siyosatda xam bugun uchratishimiz mumkin. Shuning uchun, tenglik, adolat va adolatni turli davr sharoitlari va ijtimoiy sharoitlar nuqtai nazaridan qayta oʻylash nafaqat siyosatshunoslikning muhim vazifasi, balki insoniyatning adolat taraqqiyotining muhim bir jihati ekanligi ochib berilgan.