РАҲБАР ПСИХОЛОГИК КОМПЕТЕНТЛИГИНИ МОДЕЛЛАШТИРИШГА АМАЛИЙ ЁНДАШУВ - Ҳайитов, Ойбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2020)
Ушбу мақолада олий таълим муассасаси ўрта бўғин раҳбарида психологик компетентликни ривожлантириш шартлари масаласи ёритилган. Унда дастлаб олий таълим муассасаси ўрта бўғин раҳбарининг ижтимоий-психологик ва аутопсихологик компетенциялари кластери аниқлаштириб олинган. Эмпирик таҳлилларга таяниб олий таълим муассасаси ўрта бўғин раҳбарининг психологик компетентлиги моделининг таркибий компонентлари аниқланган.