INGLIZ TILIDAGI BOGʻDORCHILIK TERMINLARINING GENETIKETIMOLOGIK TAVSIFI - Diyarov, Akmal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada bogʻdorchilik terminlarining genetik-etimologik tavsifi, etimologiya atamasi yaʼni leksemalarning maʼnosiga koʻra turlari, tarixiy kelib chiqishi va soʻzlarning asl ildizini oʻrganuvchi taʼlimot haqida tahlil qilamiz. Soʻzlarning etimologik tadqiqi soʻzlarning boshqa tildan olingan yoki olinmaganligini yoki oʻz qatlamdan kelib chiqqanligini aniqlashda yordam beradi. Alohida taʼkidlash joizki, ingliz tilida boshqa tillardan olgan soʻzlar sof ingliz tilidan olingan soʻzlardan katta miqdorni tashkil qilishini bogʻdorchilik terminlarini etimologik tadqiqi davomida tahlil qilamiz.