OʻZBEKISTON IJTIMOIY TARMOQLARIDA YOSHLAR NUTQIDAGI OʻZGARISHNING TAʼLIM JARAYONIGA TAʼSIRI - Umurzakova, Kommuna (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston yoshlarining ijtimoiy tarmoqlardagi nutq uslubi va uning ta’lim jarayoniga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot davomida so‘rovnomalar, kontent tahlili va eksperimentlardan foydalangan holda yoshlar nutqidagi grammatik xatolar, qisqartmalar va aralash tillardan foydalanish holatlari tahlil qilindi. Natijalar ijtimoiy tarmoq nutqining ta’lim jarayoniga salbiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatdi, ammo maxsus lingvistik mashg‘ulotlar yordamida bu holatni tuzatish imkoniyati mavjudligi aniqlandi. Tadqiqotning amaliy ahamiyati shundaki, unda ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlar va maxsus treninglarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu maqola lingvistik qobiliyatlarni rivojlantirish va ijtimoiy tarmoq kommunikatsiyasini ta’lim jarayoni bilan uyg‘unlashtirish bo‘yicha muhim ma’lumot beradi.