ЖИНОЯТ ҲУҚУҚИДА ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ: МОҲИЯТИ, ТУРЛАРИ ВА АҲАМИЯТИ ХУСУСИДА АЙРИМ МУЛОҲАЗАЛАР - Салаев, Нодирбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада жиноят ҳуқуқида қилмишни декриминализация қилиш тушунчаси, унинг моҳияти, турлари ва аҳамияти хусусида мулоҳаза юритилади. Хусусан, декриминализация ва депенализация ўртасидаги ўзаро муносабат ва уларнинг фарқлари, бу борада соҳада тадқиқот олиб борган мутахассисларнинг фикрлари таҳлил қилинган. Шунингдек Ўзбекистон Республикаси Жиноят кодекси Махсус қисмидаги айрим моддаларни декриминализация қилиш масалалари, ушбу соҳадаги мавжуд амалиётни чуқур таҳлил қилган ҳолда назарий жиҳатдан, қилмишларни декриминализация қилиш бўйича аниқ йўналишлар ва имкониятлар кўрсатиб берилган.