МУЛК ҲУҚУҚИ БЕКОР БЎЛИШИНИНГ ШАХС ИХТИЁРИГА БОҒЛИҚ БЎЛМАГАН АСОСЛАРИНИ ФУҚАРОЛИК-ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ - Ходжиев, Юнус (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада мулк ҳуқуқининг бекор бўлиши билан боғлиқ муносабатларни тартибга солишнинг ҳуқуқий асослари таҳлил қилинган. Хусусан, мулк ҳуқуқининг шахс ихтиёрига боғлиқ бўлмаган ҳолда бекор бўлиши асослари, бундай ҳолатларда мулкдорнинг ҳуқуқларини ҳимоя қилиш механизмлари ва компенсация масалалари ўрганилган. Шунингдек, бу борадаги қонунчилик амалиёти таҳлил қилиниб, мавжуд муаммолар ва уларнинг ечимлари бўйича таклифлар берилган.