БОЛАЛАРНИ ОИЛАГА ТАРБИЯГА БЕРИШ ЮЗАСИДАН ВУЖУДГА КЕЛУВЧИ МУНОСАБАТЛАРНИ КЕЛИШУВЛАР АСОСИДА ТАРТИБГА СОЛИШ МАСАЛАЛАРИ - Сайдивалиева, Хуршида (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда болаларни оила муҳитида тарбиялашга бериш, уларнинг ижтимоий ҳимоясини таъминлаш ва бу жараённи ҳуқуқий келишувлар асосида тартибга солишга оид муҳим масалалар таҳлил қилинади. Болаларни оилага беришнинг турли шакллари, хусусан, фарзандликка олиш ва вақтинчалик тарбияга бериш шартлари, ҳуқуқий асослари ҳамда амалиётда учрайдиган муаммолар кўриб чиқилади. Шунингдек, болаларнинг манфаатларини ҳимоя қилиш, уларга барқарор муҳит яратиш ва оилавий муносабатларни мустаҳкамлаш бўйича амалий тавсиялар берилган. Мақолада ушбу соҳадаги халқаро амалиётлар билан қиёсий таҳлил ўтказилиб, Ўзбекистон қонунчилигидаги такомиллаштириш зарур бўлган жиҳатлар тавсия этилади.