O‘ZBEKISTONDA MOLIYAVIY HUQUQIY MUNOSABATLAR ASOSI VA AHAMIYATI - brohimov, Behzodbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistondagi moliya huquqi moliyaviy munosabatlarni huquqiy asoslar bilan birlashtirish orqali moliya huquqini mustaqil huquq sohasiga aylantirishni o‘rganiladi. Moliya huquqining asosi majburiy qonunchilik hujjatlari orqali ishlab chiqilgan tartibga soluvchi siyosatga asoslanishi, bu bozor iqtisodiyotining ehtiyojlariga moslashtirilgan tadqiq qilinib taklif va tavsiyalar berilgan.