ПЕДАГОГИК КОМПЕТЕНЦИЯЛАРНИ ШАКЛЛАНИШИДА МАЛАКАВИЙ АМАЛИЁТНИНГ ЎРНИ - Қаршиева, Дилбар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада педагогик компетенцияларни шакллантириш жараёнида малакавий амалиётнинг аҳамияти таҳлил қилинган. Тадқиқотда Ўзбекистон ва хорижий мамлакатлардаги педагогик амалиётни ташкил этиш тажрибалари ўрганилган, уларнинг асосий муаммолари аниқланган ва ҳал этиш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган. Мақолада педагогик амалиёт жараёнида талабаларнинг касбий компетенциясини шакллантириш учун индивидуаллаштирилган ёндашувни жорий қилиш ва амалиёт муддатларини узайтиришнинг аҳамияти кўрсатилган. Шунингдек, амалиётни ташкил этишда замонавий таълим технологияларидан фойдаланиш зарурияти таъкидланган.