MAKTABGACHA VA BOSHLANGʻICH TAʼLIMDA MATEMATIKA MASHGʻULOTLARINING UZVIYLIGINI TAʼMINLASH YOʻNALISHLARI - Nuriddinova, Robiya (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maktabgacha va boshlangʻich taʼlimda matematikani oʻqitishning izchilligi va uzluksizligini taʼminlash yoʻnalishlarini tahlil qilish dastlabki matematik tushunchalarni taʼlim tizimiga samarali integratsiyalashning muhim yoʻllarini oʻrganadi. Maqolada maktabgacha taʼlim va boshlangʻich taʼlimni bogʻlovchi izchil oʻquv dasturining muhimligi, pedagogik yondashuvlar, taʼlim natijalari va baholash usullari oʻrtasida uygʻunlik zarurligi taʼkidlanadi. Mavjud oʻquv dasturlari va oʻqitish amaliyotini tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot bolalarning maktabgacha taʼlimdan boshlangʻich maktabga oʻtish jarayonida ularning uzluksiz oʻtishini taʼminlashning asosiy yoʻnalishlarini targʻib etadi. U oʻqituvchilarni rivojlantirishga mos keladigan va bolalarning turli xil taʼlim ehtiyojlariga javob beradigan izchil matematik taʼlimni amalga oshirish uchun zarur boʻlgan koʻnikmalar bilan taʼminlashda oʻqituvchilarni tayyorlashning rolini baholaydi. Bundan tashqari, tadqiqot oʻqituvchilar, siyosatchilar va manfaatdor tomonlar oʻrtasida doimiy matematik ishtirokni ragʻbatlantiradigan qoʻllab-quvvatlovchi muhitni yaratish uchun hamkorlikdagi saʼy-harakatlarni qoʻllab-quvvatlaydi.