ЎРТА ОСИЁ ТЕМУРИЙЛАР ДАВРИДА САРОЙ АРХИТЕКТУРАСИ ИЖТИМОИЙ СТРАТИФИКАЦИЯНИ ЎРГАНИШ МАНБАСИ СИФАТИДА - Чориев, Шоҳрух (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Мақолада Темурийлар давридаги сарой архитектураси ижтимоий стратификацияни ўрганишдаги аҳамияти таҳлил қилинади. Темурийлар давлатининг маданий ва сиёсий маркази бўлган Самарқанд ва бошқа шаҳарларда барпо этилган саройлар фақатгина ҳукмдор куч-қудратининг тимсоли эмас, балки жамиятнинг ижтимоий тузилиши ҳақидаги қимматли маълумот манбаи сифатида ҳам намоён бўлади.