МАРКАЗИЙ ОСИЁ МИНТАҚАСИДА ЗИЁРАТ ТУРИЗМИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА МУҚАДДАС ҚАДАМЖО ВА ЗИЁРАТГОҲЛАРНИНГ ЎРНИ - Жумаева, Шоира (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Мазкур мақолада Марказий Осиё муқаддас қадамжо ва зиёратгоҳлариниг ўзига хос томонлари, зиёрат маросимларидаги умумийлик ҳамда бугунги кунда зиёрат маросимларидаги ўзгаришлар ёритиб берилган. Шунингдек, зиёрат туризмини ривожлантиришда зиёратгоҳларни ўрни ва аҳамияти таҳлил этилган. Сўнгги йилларда зиёрат туризми йўналишида саёҳат қилувчилар сони ошиб бормоқда. Марказий Осиё мамлакатлари ҳам ўзига хос, бетакрор қадамжо ва зиёратгоҳларга эга бўлиб, христиан, ислом ва буддавийлик дини зиёратчилари учун зиёрат турларини ташкил этиш долзарб вазифалардан бири ҳисобланади.