FALSAFA FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR: METODLAR VA AMALIYOTLAR - Muxtorova, To‘tixon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola falsafa fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvlarning ahamiyatini yoritadi. Unda interaktiv usullar, masalan, muammoli ta’lim, falsafiy munozaralar, raqamli texnologiyalar, va loyihaviy ta’limning qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Falsafiy bilimlarni kundalik hayot bilan bog‘lash, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish va talabalar motivatsiyasini oshirishga xizmat qiluvchi pedagogik strategiyalar misollar bilan ko‘rib chiqiladi. Ushbu usullar o‘quvchilarning mantiqiy va ijodiy tafakkurini mustahkamlashga, shuningdek, ularning falsafiy masalalarni amaliyotda qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirishga yo‘naltirilgan.