FRAZEOLOGIYA INGLIZ TILINING LUG‘AT TARKIBI SIFATIDA - Tuxtaxodjayeva, Zulfiya (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Frazeologiya ingliz tilining lug‘at tarkibining muhim bir subsistemasini tashkil etib, idiomalar, kollokatsiyalar va boshqa barqaror ifodalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu tadqiqot frazeologik birliklarning (FB) tuzilish, funksional va madaniy jihatlarini o‘rganib, ularning tasnifi, qo‘llanilishi va lingvistik hamda kommunikativ kompetentsiya uchun ahamiyatini tahlil qiladi. Nazariy qarashlarni amaliy qo‘llash bilan uyg‘unlashtirib, maqola frazeologiyaning til o‘rganish va madaniyatlararo kommunikatsiyadagi ahamiyatini yoritadi.