САМАРҚАНД МАДРАСАЛАРИ (XVIII-XIX асрлар) - Амонов, Мехрожиддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2020)
Самарқанд мадрасалари – нафақат юртимиз балки жаҳон тамаддунига муносиб ҳисса қўшган улуғ мутафаккиру алломаларни тарбиялаб, илм-маърифатли бўлишларида хизмат катта бўлган. Самарқандда XVIII-XIX асрларда барпо этилган ва мазкур даврда фаолият олиб борган кўплаб мадрасалар бўлиб, уларнинг кўпчилиги нақшбандия тариқати билан бевосита боғлиқ ҳолатлар учратиш мумкин.