INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA «HID», « IS» KONSEPTINING SEMANTIK TAHLILI - Abdullayeva, Nilufar; Uzoqova, Durdona (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida hid, is /smell konsepti, uning leksik maydonida o’zaro o’xshash va farqli jihatlarining ma’no mazmuni ya’ni semantikasi shu bilan birgalikda lingvokulturologiya, psixolingvistika, kognitiv tilshunoslik sohalarida ma’no va konseptning uyg‘unlik jihatlari haqida so’z boradi.