JADIDLAR MA’NAVIY MEROSIDA XOTIN-QIZLAR TARBIYASI - Tag‘oyeva , Dilnavoz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Jadidlar o‘z asarlarida milliy taraqqiyotning asosi hisoblangan oila institutining takomili, oilalar mustahkamligining iqtisodiy omillari, jamiyatda oila maʼnaviy-axloqiy poklanishida dinning o‘rni, fan va texnika yutuqlarini egallash uchun maorif tizimini qayta qurish lozimligi masalalarini yoritganlar. Mazkur maqolada jadidlar Qori Rahmatulloh Vozeh va Abdurauf Fitrat maʼnaviy merosidagi xotin-qizlar masalasi ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil etilgan.