IMKONIYATI ChЕKLANGAN O‘QUVCHILAR RIVOJLANISHIDA TURMUSH TARZINI SOG‘LOMLASHTIRISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING PЕDAGOGIK IMKONIYATLARI - Raxmatov, Rafik (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada imkoniyati cheklangan o‘quvchilar rivojlanishida turmush tarzini sog‘lomlashtirish ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun vestibulyar apparatni mashq qildirish, umurtqa pog‘onasi atrofida mushak korsetini shakllantirish, moslashtirilgan sport o‘yinlari bo‘yicha mashg‘ulotlar o‘tkazish, tashqi dunyo bilan uzilgan aloqani tiklash, jamiyatda ijtimoiylashuv, sog‘lig‘ini tiklash va mustahkamlash uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish masalalari yoritib berilgan.