BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING RISKOLOGIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH TAMOYILLARI - Xalmuratova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada talabalarning riskologik madaniyati kasbiy muammolarni hal qilish jarayonida yuzaga kelgan riskli vaziyatlarni boshqarishda va kasbiy risklarni qabul qilishda mazmunli harakatlarni amalga oshirish fazilati sifatida tahlil qilingan. Bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining riskologik madaniyatini shakllantirish tamoyillari (faoliyat birligi, kasbiy faoliyatning tizimli genezisi va kasbiy o‘z-o‘zini rivojlantirish) aniqlashtirilgan. Shuningdek, mazkur tamoyillarga asosida bo‘lajak o‘qituvchilarining riskologik madaniyatini shakllantirish bo‘yicha fikr va tavsiyalar berilgan.