BO’LAJAK O’QITUVCHILARNI SCAMPER TEXNIKASI ORQALI BOLALARNING KREATIV TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHGA O’RGATISH METODIKASI - Karimova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada bo'lajak o'qituvchilarni SCAMPER texnikasi orqali bolalarning kreativ tafakkurini rivojlantirishga o'rgatish metodikasi tahlil qilingan. Adabiyotlar tahlili asosida SCAMPER texnikasining nazariy asoslari, uni ta'lim jarayoniga tatbiq etish metodikasi va bo'lajak o'qituvchilarni tayyorlash masalalari yoritilgan. Maqolada kreativ tafakkurni rivojlantirish metodikasi, pedagogik sharoitlar va tavsiyalar keltirilgan.