МОЛИЯВИЙ НАТИЖАЛАР (УМУМЛАШГАН ДАРОМАДЛАР) ТЎҒРИСИДАГИ ҲИСОБОТ ВА УНИ ШАКЛЛАНИШИ - Мамажонов, Акрамжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mазкур мақолада молиявий ҳисоботнинг халқаро стандартлари талаблари асосида (МҲХС 1) республикамиздаги мавжуд молиявий натижалар тўғрисидаги ҳисоботни тузишга қўйилган талаблар ва уни шакллантириш услубиёти кенг ёритиб берилган. Молиявий натижалар тўғрисидаги ҳисобот таркиби, унда даромадларни шакллантириш, соф фойдани аниқлаш бўйича илмий таклиф ва хулосалар берилган.