LINGVOMADANIYATSHUNOSLIK VA KOGNITIV TILSHUNOSLIKNING O‘ZARO ALOQASI VA ULARDA KONSEPTNING AHAMIYATI - Normamatov , Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada tilshunoslikning asosiy yo‘nalishlari hisoblanmish kognitiv tilshunoslik va lingvomadaniyatshunoslikning fan sifatida yuzaga chiqishida o‘z hissasini qo‘shgan qator olimlarning qarashlari, tilshunoslikda keng tarqalgan konsept terminiga turli millat tilshunoslari tomonidan berilgan ta’riflar, konseptning asosiy yondashuvlari va ularning tarafdorlari hamda konseptning guruhlari haqida so‘z yuritiladi.