KORRUPSIYAGA QARSHI MONITORING TAMOYILLARINI TUSHUNISHGA YONDASHUVLAR - Yumatov, Bogdan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada muallif korrupsiyaga qarshi monitoringni davlatning korrupsiyaga qarshi natijali va samarali siyosatining zaruriy tarkibiy qismi sifatida koʻrib chiqadi. Korrupsiyaga qarshi monitoringni tushunishga tizimli yondashuv uning tarkibiy elementlarini ajratib koʻrsatishga imkon berdi va muallif ushbu maqola doirasida korrupsiyaga qarshi monitoring tamoyillari va ularni tushunish yondashuvlariga koʻproq eʼtibor qaratdi. Shuningdek, muallif monitoringning boshqa turlari tamoyillarini tushunishga yondashuvlarni koʻrib chiqadi.