TARIX FANINI OʻQITISH PEDAGOGIK TADQIQOTLAR OBYEKTI SIFATIDA - Nafasov, Arslon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada tarix fanini oʻqitish, mazkur yoʻnalishda olib borilgan tadqiqotlar, O‘zbekiston, MDH davlatlari hamda xorijiy davlatlarda tarix fanlariga munosabat, tarixni oʻqitishdagi metodlar, oʻquvchitalabalarga oʻtmishdagi voqealar, madaniyatlar va sivilizatsiyalar haqidagi bilimlarni berish uchunfoydalaniladigan metodologiyalar, bugungi zamonaviy yondashuvlar haqida soʻz yuritilgan.