XIX ASR O‘RTALARIDA O‘RTA OSIYO TARIXINING RUS OLIMLARI TOMONIDAN O‘RGANISHI - Xurramova, Saodat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Tarixdan ma’lumki, O‘rta Osiyo hududi qadimdan sayyoh tarixchi va geograf olimlarining diqqat markazida bo‘lib kelgan. Bir qator olimlarning O‘rta Osiyo haqidagi tarixiy asarlari yaratilgan. Mazkur maqolada XIX asrda O‘rta Osiyoga tashrif buyurgan rus olimlarining ma’lumotlari tahlil qilingan. Bu ma’lumotlarni qiyosiy tarixiy tahlil qilish imkonini beradi.