LOʻLILAR IJTIMOIY HAYOTINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rоʻziyevа Mаshxurа (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Muayyan xalqni oʻrganishdan oldin, bu boradagi fanda mavjud nazariy-uslubiy qarashlardan xabardor boʻlish talab etiladi. Har bir etnoijtimoiy guruhlarning shakllanishiga imkon yaratgan tarixiy shart-sharoitlar mavjud. Shundan kelib chiqib ushbu maqolada loʻlilar ijtimoiy hayotining oʻziga xos xususiyatlari borasida tahlillar keltirilgan.