QISHLOQ XOʻJALIGIGA INVESTITSIYALARNI KENG JALB QILISHDA QISHLOQ XOʻJALIGIGA YOʻNALTIRILGANLIK INDEKSINING AHAMIYATI - Alikulov, Mehmonali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada qishloq xoʻjaligiga investitsiyalarni keng jalb qilishda qishloq xoʻjaligiga yoʻnaltirilganlik indeksining ahamiyati boʻyicha dunyoning yetakchi olimlarining fikrlari oʻrganilgan, qishloq xoʻjaligiga yoʻnaltirilganlik indeksi (Agricultural Orientation Index, AOI) va uning tarkibiy qismlari batafsil yoritilgan, 2022-yilda qishloq xoʻjaligiga yoʻnaltirilganlik indeksining bir qator davlatlar kesimida tahlili keltirilgan, mamlakatimizda qishloq xoʻjaligiga investitsiyalarni keng jalb qilishda qishloq xoʻjaligiga yoʻnaltirilganlik indeksining ahamiyatini oshirish boʻyicha asoslantirilgan xulosa va takliflar berilgan.