АBU NАЅR FОRОBIYNING MАʼNАVIY-АХLОQIY IDЕАLLАRI VА ULАRNING ZАMОNАVIY IЈTIMОIY-GUMАNITАR FАNLАR RIVОЈIDАGI АHАMIYАTI - Yusubov, Jaloliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Abu Nasr Forobiyning ilm-fanni rivojlantirish, fanlarning oʻzaro bogʻliqligi, insoniyat turmush-tarzini yanada yaxshilashda bilim va ilml haqidagi fikrlari, fanning strukturasiga oid tizimli fikrlari falsafiy tahlil qilingan. Allomaning ayrim asarlarida keltirilgan shaxsni tarbiyalashga oid fikrlari va uni hozirgi davrda ijtimoiy-gumanitar fanlarda qoʻllash jihatidan maʼlumotlar keltirilgan.