EKSTREMISTIK FAOLIYATNING KELIB CHIQISH TARIXI VA TUSHUNCHALARI - Xasanov, Boburjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada “ekstremizm” va “ekstremistik faoliyat”ning atamalari, ularning kelib chiqish tarixi yoritilgan boʻlib, mazkur atamalarning mohiyatini toʻliq aks ettirish maqsadida ekstremizm turlarining tasniflari ilmiy tahlil qilingan. Shu bilan birga, davlat ushbu hodisalarga qarshi kurashish uchun amalga oshirayotgan choralarga eʼtibor qaratilgan va ekstremizmga qarshi kurashning asosiy yoʻnalishlari qayd etilgan.