YOSHLARDA ІЈTІMOІY-ІQTІSODІY FAOLLІGІ DІALEKTІKASІ VA UNІNG AYRIM XUSUSІYATLARІ - Abdullayev, A’zam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada yoshlarning hayotida sodir boʻlayotgan voqealar va oʻz maqsadlari ularning tadbirkorlik faoliyatidagi ishtirokiga qanday taʼsir koʻrsatishi koʻrib chiqiladi. Maqolaning muhim qismi ijtimoiy meʼyorlar va shaxsiy maqsadlar yoshlarning moliyaviy qarorlari va harakatlariga qanday taʼsir qilishini muhokama qilishdir. Unda yoshlarning turli iqtisodiy sohalarda qanday ishtirok etishi, ularning ijodkorligi va tez oʻzgaruvchan mehnat bozorlariga qanday moslashishini oʻrganish uchun ham sifat, ham miqdoriy usullardan foydalaniladi. Maqolada yoshlar duch keladigan muhim tendensiyalar va muammolarni topish orqali ularning jamiyat va iqtisodiyotda ishtirok etish qobiliyatini oshirish yoʻllari taklif etilgan. Ushbu tadqiqot iqtisodiyotni yoshlar uchun yanada ochiq va foydali qilishni xohlovchi qonun chiqaruvchilar va oʻqituvchilar uchun juda muhimdir.