INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDAGI MILLIY BAYRAM NOMLARINING CHOG‘ISHTIRMA TADQIQI - Mengboyev, Azizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ingliz va oʻzbek tillaridagi milliy bayram nomlari semantik va lingvomadaniy jihatdan qiyosiy oʻrganiladi. Har ikki xalqning madaniy merosida milliy bayram va ijtimoiy munosabatlar, urf-odatlar va qadriyatlarning ifodasi sifatida muhim oʻrin tutadi. Tadqiqot davomida bu nomlarning til birliklari orqali madaniyatni aks ettirishdagi oʻrni va millatlararo farqlar koʻrsatib beriladi.