INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDAGI OTA KONSEPTINING CHOGʻISHTIRMA TAHLILI - Hayitova, Shohida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ingliz va oʻzbek tillaridagi «ota» konseptining lingvistik va madaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Ota konsepti nafaqat biologik ota shaklini, balki ijtimoiy va madaniy nuqtai nazardan ham muhim ahamiyatga ega boʻlib, bu tushuncha turli tillarda va madaniyatlarda turlicha talqin qilinadi. Tadqiqotda ingliz va oʻzbek tillaridagi ota tushunchasining leksik, semantik va frazeologik xususiyatlari, shuningdek, uning lingvokulturologik jihatlari oʻrganiladi. Ushbu tahlil ota konseptining ijtimoiy-psixologik ahamiyatini va uning ikki tilga asoslangan madaniyatdagi oʻrni va roli qanday ifodalanishini aniqlashga qaratilgan.