SOMATIK KOMPONENTLI PROVERBIAL FRAZEOLOGIZMLARDA EKVIVALENTLIK MASALASI - Xolboyeva, Iroda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Frazeologizm – tilning ajralmas qismi boʻlib, u maʼlum bir xalqning madaniyati, tarixi va dunyoqarashini aks ettiradi. Somatik komponentga ega proverbial frazeologizmlar esa inson tanasiga oid qismlarni (bosh, qoʻl, yurak, koʻz, til va boshqalar) oʻzida jamlab, xalqning milliy tafakkuri va mentalitetini oʻziga xos tarzda ifodalaydi. Bu turdagi frazeologizmlar tarjimada murakkablik tugʻdiradi, chunki har bir tilda bu frazeologizmlarning ekvivalentini topish koʻpincha individual yondashuvni talab qiladi.