JINOYAT ISHINI TOʻXTATIB TURISHNING JABRLANUVCHI VA AYBLANUVCHI UCHUN HUQUQIY OQIBATLARI - Tuxtashev, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada jinoyat ishini toʻxtatib turish institutining jabrlanuvchi va ayblanuvchi uchun huquqiy oqibatlari tahlil qilinadi. Jinoyat-protsessual qonunchilik doirasida ishni toʻxtatib turish jarayon ishtirokchilarining huquq va majburiyatlariga sezilarli taʼsir koʻrsatishi bilan ajralib turadi. Maqolada jabrlanuvchining adolatli sudlovga boʻlgan huquqi, himoya va kompensatsiya olish imkoniyatlari, ayblanuvchining esa himoya huquqi, protsessual muddatlarning oʻtishi hamda ehtimoliy reabilitatsiya masalalari batafsil koʻrib chiqiladi. Shuningdek, maqolada jinoyat ishini toʻxtatib turish sabablarining huquqiy tahlili, ushbu institutning suiisteʼmol qilinishi ehtimoli va huquqiy kafolatlar muhokama qilinadi. Prokurorlik nazorati, sud nazorati va jarayon ishtirokchilari uchun mavjud protsessual mexanizmlar orqali ishni toʻxtatib turish qonuniyligini taʼminlash choralari yoritiladi.