IJTIMOIY XAVF GURUHIGA KIRUVCHI YOSHLAR MUAMMOLARI YECHIMI: XORIJ TAJRIBASI - Jumaniyozova, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy xavf guruhiga kiruvchi yoshlar muammolari va ularni bartaraf qilishda xorij tajribasi haqida soʻz boradi. Xususan, voyaga yetmaganlar va ijtimoiy xavf guruhiga kiruvchi yoshlar oʻrtasida huquqbuzarliklarning oldini olish boʻyicha davlat va nodavlat subyektlar faoliyatini takomillashtirish xorijiy huquqni muhofaza qilish organlari tajribasini oʻrganishni nazarda tutadi. Amaliyot shuni koʻrsatadiki, koʻplab davlatlar voyaga etmaganlar bilan profilaktika ishlarining turli shakllari va usullaridan juda samarali foydalanadilar.