XALQARO TIJORAT ARBITRAJLARI QARORLARINI IJRO ETISH - Jurayeva, Asal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
ICAda manfaati uchun qaror berilgan tomon imkon qadar qarorni tezroq amalga oshirishni xohlaydi. Agar yutqazgan tomon qarorni ixtiyoriy ravishda ijro etmasa, unda gʼolib tomon ijro qarorini olish uchun davlat sudiga murojaat qilishi kerak. Mazkur maqolada ijro mexanizmining turlari koʼrib chiqiladi.