TOʻLOVGA QOBILIYATSIZLIK TOʻGʻRISIDAGI QONUNCHILIK HUJJATLARI AYRIM NORMALARINING SUDDA QOʻLLANISHI VA TALQININING DOKTRINAL-HUQUQIY VA AMALIY MASALALARI - Sobirov , Saidbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada nisbatan keng tusga ega bo‘lgan to‘lovga qobiliyatsizlik to‘g‘risidagi sud ishlarida oliy sud instansiyalari huquqiy yondashuvlari nazariy va amaliy jihatdan tahlili ilgari surilmoqda. Tahlil asosida O‘zbekiston Respublikasining ushbu sohadagi huquqiy tizimi takomillashtirishiga oid amaliy jihatga ega tavsiyalar keltirilmoqda.