OʻZBEKISTONDA TIBBIYOT HUQUQI TIZIMINI MODERNIZATSIYA QILISH: XALQARO STANDARTLAR VA SOGʻLIQNI SAQLASHNING MILLIY XUSUSIYATLARI OʻRTASIDAGI MUVOZANAT - Yoqubov, Shuxratjon; Ergasheva, Munisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola Oʻzbekistonda tibbiyot huquqi tizimini modernizatsiya qilish jarayonini tahlil qilishga bagʻishlangan. Tibbiy faoliyatni tartibga solishning xalqaro-huquqiy asoslari va milliy sogʻliqni saqlash tizimining oʻziga xos xususiyatlari koʻrib chiqilgan. Tibbiyot qonunchiligini takomillashtirish boʻyicha asosiy yoʻnalishlar ajratib koʻrsatilgan: bemorning huquqiy maqomini mustahkamlash, tibbiyot xodimlari boʻyicha tartibga solishni rivojlantirish, innovatsion usullarni qoʻllash, sifatni boshqarish, davlat-xususiy sheriklik. Meʼyoriy yangiliklarni amalga oshirishdagi muammolar qayd etilgan. Tibbiyot huquqini muvaffaqiyatli modernizatsiya qilish uchun davlat va jamiyat saʼy-harakatlarini birlashtirish zarurligi taʼkidlangan.