SUGʻURTA INSTITUTINING NAZARIY-HUQUQIY TAVSIFI - Umarov, Abbosjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada sugʻurta instituti va uning elementlariga oid kategoriyalar tahlil qilingan. Tadqiqot maqsadi sugʻurta tizimini takomillashtirishga qaratilgan taklif va xulosalar ishlab chiqishdan iborat. Mazkur tadqiqot natijalari ilmiy faoliyatda, qonun ijodkorligida, qonunni qoʻllash amaliyotida, milliy qonunchilik normalarini sharhlashda va takomillashtirishda qoʻllaniladi.