AKMEOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA SPORTCHILARNING INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI BILAN ZIDDIYATLI VAZIYATLARDAGI XULQ-ATVOR STRATEGIYALARI OʻRTASIDAGI OʻZARO BOGʻLIQLIGI - Ibraximov, Sanjar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kunda jamiyatimiz hayotida sportning oʻrni ortib bormoqda. Shu bilan bir qatorda sport muhitidagi nizolar ham rivoj olmoqda. Bu ajablanarli holat emas, chunki sportdagi jarayon ikkita qarama-qarshi tomon mavjud boʻlgan raqobat muhitini ifodalaydi. Biroq, sport muhitida yuzaga keladigan ziddiyatlar sportchilarning psixologik holatiga salbiy taʼsir koʻrsatadi, bu esa ularning chiqishlari natijasiga taʼsir qiladi. Sport muhitida ziddiyatlarning kelib chiqish sabablari, shuningdek, nizodagi xulq-atvor strategiyalari va ushbu strategiyalarning sportchilarning individual xususiyatlari bilan bogʻliqligi ushbu ilmiy maqolada koʻrib chiqilgan.