QISQA MASOFALARGA YUGURUVCHILARNI TEXNIK TAYYORGARLIGINI SHAKLLANISH DARAJASI - Elova, Sitora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jismoniy madaniyat yoʻnalishi malakali qisqa masofaga yuguruvchilarni 100 metr masofani yugurib oʻtishda har bir oʻn metrli kesmalar oraligʻini yugurishdagi sarflangan vaqti, qadamlar soni, qadamlar uzunligi va tezligini aniqlanib, olingan maʼlumotlarni yetakchi olimlar tomonidan berilgan maʼlumotlar bilan qiyosiy tahlili ochib berilgan.