SOVET HOKIMIYATINING 1917-1943-YILLARIDA OʻZBEKISTON SSR DA AMALGA OSHIRGAN DINIY SIYOSATI - Najmiddinov, Boburmirzo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Islom dini asrlar davomida oʻzbek xalqining asosiy diniy eʼtiqodi sifatida mavjud boʻlgan. Buni yaxshi bilgan sovetlar oʻzlarining hokimiyatining dastlabki yillaridanoq Turkiston mintaqasida asrlar davomida mavjud boʻlgan bu diniga qarshi kurasha boshladilar. Ushbu maqolada Sovet hokimiyatining Oʻzbekiston SSRda amalga oshirgan diniy siyosatning salbiy oqibatlari turli adabiyot va arxiv materiallari orqali tahlil qilib berilgan.