EKOLOGIK XAVFSIZLIK TUSHUNCHASINING MOHIYATI VA XUSUSIYATLARI - Kurbanbaeva, Ulbosin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ekologik xavfsizlik tushunchasi insoniyatning tabiat bilan muvozanatli munosabatlarini taʼminlash, atrof-muhitni ifloslanish va buzilishlardan himoya qilish, shuningdek, kelajak avlodlar uchun barqaror sharoitlarni yaratishga qaratilgan muhim tushunchadir. Ushbu maqolada ekologik xavfsizlikning mohiyati, uning asosiy xususiyatlari koʻrib chiqiladi.