ANTIK DAVRDAGI JISMONAN RIVOJLANGAN, QAHRAMON SHAXS OBRAZI - Sultаnov Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jismoniy madaniyatning asosiy jihatlari sog'lom turmush tarzining muhim elementi sifatida ko'rib chiqiladi. Jismoniy tarbiyaning sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni, zamonaviy ijtimoiy muammolar sharoitidagi ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Jismoniy madaniyat insoniyat umumiy madaniyatining ajralmas qismi bo'lib, jismoniy, intellektual va ma'naviy tamoyillarning uyg'un birligini ifodalovchi noyob ijtimoiy-madaniy hodisadir. Shuningdek maqolada jismoniy madaniyatning asosiy jihatlari sog'lom turmush tarzining muhim qismi ekanligini ifodalovchi taklif va xulosalar ishlab chiqilib, maqola so’ngida tavsiyalar berilgan.