GLOBALLASHUV VA MADANIYATLARARO ARALASHUV - Muxamedjanova, Lalixon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada globallashuv sharoitida madaniyatlararo aloqadorlik jarayonlarining mohiyati hamda uning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy sohalarga taʼsiri tahlil qilingan. Tadqiqotda globallashuv va madaniyatlararo aloqa oʻrtasidagi bogʻliqlik, ularning jamiyat taraqqiyotiga qoʻshadigan hissasi, shuningdek, paydo boʻlishi mumkin boʻlgan muammolar va ularni bartaraf etish usullari koʻrib chiqiladi. Maqolada mazkur masalaning tadqiq etilishiga oid ilmiy-nazariy qarashlar oʻrganilib, amaliy tavsiyalar berilgan.